El Tercer Sector Social torna al Mobile World Congress

8 febrer 2019

Temps de lectura 2 minuts

Enguany la Taula del Tercer Sector a través del projecte m4Social tornarà a estar present al Mobile World Congress i al 4YFN. Durant el migdia de dijous 28 de febrer, m4Social comptarà amb un espai a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona per compartir experiències innovadores amb ponents internacionals, presentant projectes d’entitats i altres iniciatives d’interès en l’àmbit social.

Obrirà la jornada Oisin Walton, responsable de Instant Network, el programa d’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport als refugiats de la Fundació Vodafone. L’Oisin compartirà amb els assistents com des de Instant Network aborden la innovació per adaptar-se constantment a les necessitats i garantir la connectivitat a les persones en situacions d’emergència, desplegant xarxes de telefonia en menys de 40 minuts.

De la mà del Grup Alba i la Federació Catalana del Voluntariat Social coneixerem l’aplicatiu Voluntariapp,  una eina que té per objectiu posar en contacte voluntaris i entitats a través del telèfon. A través d’aquesta tecnologia col·laborativa es vol digitalitzar el procés de gestió del voluntariat i facilitar la feina de les entitats de tot el territori.

La Fundació ASPACE Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) presentaran tres aplicatius que garanteixen l’accessibilitat digital a persones amb dèficit motriu.

  • Ease Touch aconsegueix que la pantalla tàctil d’un sistema Android respongui adequadament a les possibilitats motrius de la persona permetent elaborar gestos com, per exemple, pessigar per a fer zoom, arrossegar amb precisió, etc.

  • Ease Mouse permet estendre la funcionalitat del punter del mouse d’Android perquè puguin ser executats els gestos més habituals, com arrossegar, pessigar o accedir als botons de sistema.

  • Ease Joystick permet  controlar el mòbil a través de dispositius de jocs com per exemple els joysicks

Completaran la sessió les presentacions dels diferents grups formats al curs d’Agents d’Innovació ofert per m4Social, exposant els projectes que han treballat i presentat durant la formació i que buscaven maneres innovadores de donar resposta a reptes com: la diversificació de les fonts de finançament, la gestió i captació del voluntariat o com agilitzar els processos interns de les organitzacions.

Us esperem el proper 28 de febrer a les 13:30 a l’estand CS40 del recinte firal de Gran Via L’Hospitalet. Podeu consultar aquestes i d’altres iniciatives d’interès social que tindran lloc durant el Mobile World Congress al nostre programa.