Neix Tech4Social Lab: tecnologia per a col·lectius vulnerables

23 març 2017

Temps de lectura < 1 minut

La iniciativa Tech4Social sorgeix de la mà de la Fundació Ship2B, entitat que accelera start-ups d’alt impacte social, i compta amb col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona (Àrea drets socials, també partner de m4social), la Taula del Tercer Sector, el Banc Sabadell, Ampans, Suara, Intress i el Grup Sifu amb l’objectiu de donar suport a aquelles start-ups que desenvolupin iniciatives de Big Data, Intel·ligència artificial, machine learning i qualsevol altre tecnologia per solucionar problemes socials.

Des de m4Social, dins de la línia de m4social factory, ens afegim a iniciatives com el Tech4social per tal d’impulsar la divulgació de solucions tecnològiques socials amb la idea que s’aconsegueixi arribar a més col·lectius i àmbits socials.

m4social factory és la línia de treball específica dins de m4social que promou el desenvolupament d’apps, solucions i projectes tecnològics per a fer front a necessitats específiques d’entitats i a problemàtiques socials. Al 2016 m4social vam llançar i liderar el repte habitatge inclusiu, que ha permès identificar 4 projectes d’apps que poden ajudar a les entitats que gestionen habitatge de lloguer social, i que actualment estan en fase d’acompanyament.

Com a membre del Comitè Executiu de Tech4Social Lab, la Taula del Tercer Sector contribuirà en la valoració i validació de les propostes que la Fundació Ship2B seleccioni per entrar al programa. La Taula també avaluarà l’evolució de les iniciatives que s’estiguin acompanyant des del Tech4Social Lab. A més, mentoritzarà els projectes seleccionats per facilitar que aquests projectes puguin aterrar i implementar-se a les entitats de l’àmbit en què pretenen treballar.