Tercera edició dels Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries de Creu Roja

4 març 2019

Temps de lectura < 1 minut

La Creu Roja va lliurar la setmana passada, 26 de febrer, els Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries, durant la celebració del 4YFN, en el marc del Mobile World Congress 2019 a Barcelona. L’objectiu d’aquesta convocatòria ha estat incentivar la creació d’aplicacions mòbils per ajudar a col·lectius vulnerables.

Aquests guardons, que responen a l’aposta de l’organització per la innovació tecnològica amb finalitats socials, distingeixen a aquells nous desenvolupaments per a dispositius mòbils que siguin innovadors i puguin utilitzar-se per a les finalitats pròpies de Creu Roja en la seva atenció als col·lectius més vulnerables.

Els premiats van ser:

ANTURA AND THE LETTERS: aplicació mòbil per a l’aprenentatge de l’alfabet àrab d’una forma molt intuïtiva, sense necessitat de supervisió de docents. Està especialment dirigida a nenes i nens que, per diversos motius, no poden atendre regularment classes impartides amb la seva pròpia llengua materna.

APP&TOWN COMPAGNON: aplicació especialment dissenyada per a facilitar l’accés al transport públic, de forma normalitzada, a persones que per la seva diversitat funcional en un altre cas haguessin necessitat un transport adaptat.

ARIADNA: aplicació desenvolupada per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), l’objectiu de la qual és construir un mapa interactiu de la localització de desfibril·ladors.

Els premis donen a una empenta a aquestes projectes aportant a més d’una ajuda econòmica, visibilitat i motivació per tirar endavant projectes amb impacte social.