Segona edició dels Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries de Creu Roja

28 febrer 2018

Temps de lectura 2 minuts

La Creu Roja va lliurar ahir, 28 de febrer, els Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries, durant la celebració del 4YFN, en el marc del Mobile World Congress 2018 a Barcelona. L’objectiu d’aquesta convocatòria ha estat incentivar la creació d’aplicacions mòbils per ajudar a col·lectius vulnerables. Els premis s’han entregat en les categories de: “Infància”, “Voluntariat” i “Protegint vides”. L’esdeveniment, presentat pel President del jurat de premis Javier Gimeno Blanes, va comptar amb la presencia de la General Manager at GSMA Therese Jamaa, el president de Cruz Roja Española Javier Senent García i el president de Creu Roja Catalunya Antoni Aguilera.

En la categoria “d’infància” el premi ha estat per l’app Trazeo, de Sopinet Software S.L. Es tracta d’una app que permet gestionar “pedibusos”, una substitució de l’autobús escolar per un grup de nens i nenes acompanyats de monitors que van a l’escola a peu.

En la categoria de “voluntariat”, el premi ha estat per l’app Welpy. Welpy és una app que recull tots els esdeveniments de voluntariat que tenen lloc a les diferents ciutats i que a més, crea perfils personalitzats, de manera que els voluntaris poden registrar les seves accions i les ONG explicar i tenir un registre dels seus voluntaris. En paraules dels seus creadors, l’objectiu de Welpy és convertir-se en la primera xarxa social de voluntariat a nivell espanyol.

El darrer guardó ha estat pels creadors de FirstCall, que s’ha endut el premi en la categoria “Protegint vides”. Es tracta d’una app de col·laboració ciutadana en cas d’emergència. El seu funcionament és senzill, prement un botó s’envia una alerta, amb la localització i la descripció del tipus d’emergència als usuaris que es troben a prop.

Els premis donen a una empenta a aquestes projectes aportant a més d’una ajuda econòmica, visibilitat i motivació per tirar endavant projectes amb impacte social.