Qui seran els nous usuaris de mòbil el 2020?

31 maig 2017

Temps de lectura 2 minuts

S’estanca el mercat del mòbil?

Asiàtics- Les previsions de la patronal de la indústria mòbil, la GSMA, calcula que el creixement dels usuaris de dispositius mòbils creixerà en un 4.2% bàsicament a l’Àsia i a l’Àfrica Subsahariana. Aquesta és una de les dades de l’últim informe de la GSMA, The Mobile Economy 2017. Concretament, Xina i Índia són els països que més creixeran en termes de subscriptors de línies de mòbil, en 310 i 158 milions de persones, respectivament.

El mercat del mòbil pràcticament ha arribat a la saturació perquè: Coneix vostè a algú que no tingui mòbil?

Dues terceres parts de la població mundial té una línia de mòbil, la qual cosa suposa 4.900 milions de persones. Només a l’Àsia i a l’Àfrica les operadores tenen un nínxol per a captar a nous usuaris i subscriptors de línies de mòbil. Les previsions de la GSMA és arribar a què un 75% de la població del planeta tingui un mòbil el 2020.

 

L’escletxa de gènere en l’accés a internet

El creixement de l’accés a internet continua deixant a una banda a les dones. Així ho afirma la ITU: entre l’any 2013 i el 2016 aquesta diferència de gènere va augmentar en un 1% d’un 15.8% a un 16.8% als països en vies de desenvolupament. A l’expansió d’internet a les zones rurals d’aquests països, sovint és l’home el qui accedeix primer a internet. Alguns factors que poden explicar aquest fet són les baixes taxes d’alfabetització de les dones a alguns països, i al fet de la falta d’autonomia econòmica. També hi ha països a on es prohibeix a les dones l’accés a les tecnologies TIC i a internet. Segons l’estudi  Gender Gap de la GSMA, la possessió d’un mòbil per part de les dones a zones com el sud de l’Àsia és un 38% inferior respecte als homes.  

La regulació digital: la privacitat de les dades

L’estudi recull la necessitat que els governs i institucions cooperin en el control  i la privacitat de les dades generades pels usuaris i subscriptors de les operadores. Per això, es destaca la necessitat d’establir mesures pràctiques i efectives que garanteixin la protecció de les persones i de les organitzacions.