Resum de la participació d’m4Social al Mobile World Congress 2019

10 abril 2019

Temps de lectura 2 minuts

En la seva voluntat de fer de pont entre les noves tecnologies i el tercer sector, m4Social va participar de nou, enguany, al Mobile World Congress 2019 de Barcelona, la cita tecnològica més important de Catalunya.

És la voluntat d’m4Social no només la de donar veu a les entitats socials dins de l’àmbit tecnològic, i fer que les empreses tecnològiques coneguin les necessitats de les iniciatives socials, sinó també aconseguir que el Tercer Sector conegui de prop les últimes tendències tecnològiques i, per tant, acceleri la transformació social

Francina Alsina en un passadís del Mobile World Congress 2019.

Francina Alsina, Presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social:

“La participació de la Taula al Mobile afavoreix molt la visibilitat de tot el treball de les federacions del Tercer Sector en la seva vessant tecnològica“.

Durant la participació d’m4Social en el Mobile, tal com es resumeix en el vídeo-resum de participació, la iniciativa d’innovació digital va comptar amb la intervenció de diferents personalitats i la presentació de diferents projectes.

Oisin Walton va presentar Instant Network, el programa d’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport als refugiats de la Fundació Vodafone. 

El Grup Alba i la Federació Catalana del Voluntariat Social van descobrir-nos l’aplicació VoluntariAPP, una eina per posar en contacte voluntaris i entitats a través del mòbil. 

La Fundació ASPACE Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) van presentar tres aplicacions (EASEApps) que tenen l’objectiu de garantir l’accessibilitat digital a persones amb dèficit motriu: Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joystick. 

Chakir El Homrani Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya:

“No hi haurà Mobile si no hi ha transformació social. S’ha d’evaluar com
la transformació digital ajuda a la transformació social a fer la vida de les persones millor”

Chakir El Homrani davant l'stand d'm4Social al Mobile World Congress 2019