Tecnòlegs es submergeixen en les necessitats de les entitats d’habitatge inclusiu

1 desembre 2016

Temps de lectura 2 minuts

La jornada de co-creació que es va celebrar ahir dimecres 30 de novembre al Mobile World Centre de Barcelona va permetre que emprenedors i desenvolupadors es submergissin en els problemes que afronten les entitats socials i ONG que treballen per l’habitatge inclusiu dirigit a persones en risc d’exclusió social.

L’activitat, que forma part del Repte per l’habitatge inclusiu i que va ser conduïda per Ricard Espelt d’Apps4citizens, va servir com a punt de trobada d’aquests dos col·lectius que tradicionalment han estat molt distanciats, podent dialogar i treballar plegats.

Les entitats participants que gestionen habitatge inclusiu va exposar els seus principals desafiaments, que van quedar definits a una reunió prèvia: captació d’habitatges buits o en desús, pobresa energètica, millora de les persones (integració, superació personal), accés a finançament i comunicació entre serveis (organismes públics, pagaments, reparacions i incidències, educadors socials…).

Per la seva part, els tecnòlegs van plantejar preguntes per tractar de comprendre el dia a dia de les ONG: quines son les seves tasques, com s’organitzen, amb qui col·laboren, quins problemes són transversals a totes les entitats etc.

A partir d’ara, els tecnòlegs començaran a idear fins que, com a màxim el 25 de gener, entreguin la seva proposta perquè sigui avaluada per un jurat. Tanmateix, el proper 20 de desembre, emprenedors i entitats socials tornaran a trobar-se per debatre les idees que vagin emergint sobre possibles solucions mòbils. D’aquesta forma els projectes tecnològics dels emprenedors estaran més ajustats a les necessitats reals de les entitats i de les persones a les quals presten servei i podran rebre el seu feedback.

A l’activitat va quedar palès que el repte de co-creació llançat per m4Social no és postureig, sinó que de veritat s’està treballant de manera conjunta.

Les entitats que treballen al camp de l’habitatge inclusiu es dirigeixen a col·lectius en risc d’exclusió,  com ara persones que pateixen pobresa severa, discapacitat, violència, drogodependència, o persones immigrants o asilades. Si vols saber-ne més sobre aquesta problemàtica, pots consultar el document de context elaborat per aquest repte.