m4Social participa a les jornades de Transformació Digital organitzades per la Plataforma del Tercer Sector de Madrid.

15 febrer 2019

Temps de lectura 2 minuts

Dimecres 13 de febrer m4Social va participar a les jornades organitzades per la Plataforma del Tercer Sector de Madrid per parlar sobre com des de la Taula treballem la innovació i la digitalització del Tercer Sector. La jornada dirigida a professionals del tercer sector es van dur a terme al Espacio Luz Vallekas, un edifici que vol esdevenir un recurs per a les entitats socials del territori.

L’acte va començar amb la presentació de l’estudi de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE: La transformación digital en las ONG. Conceptos, soluciones y casos prácticos” que serveix com a diagnosi del grau de digitalització del tercer sector. Maria Sureda, investigadora de l’estudi va posar de manifest la necessitat de la transformació de la cultura organitzativa com a primer pas per digitalitzar-se deixant clar que “només un 8% de les entitats socials tenen una estratègia de digitalització definida”. Per la seva banda Emilia Caralt, CEO de migranodearena.com i co-autora de l’estudi, va inspirar amb casos de bones pràctiques d’entitats socials, també va compartir la importància de generar estrategies de continguts que tinguin la capacitat d’atraure i fidelitzar al nostre públic objectiu, a més de posar de manifest la importància de la transformació digital en la influència de les entitats del tercer sector i la transparència.

La segona intervenció va ser per m4Social que va exposar la necessitat de tenir un Tercer Sector més digitalitzat i com la Taula del Tercer Sector treballa per apoderar a les entitats tecnològicament a través de la divulgació, la formació o la dinamització d’una comunitat d’innovació en l’àmbit social.

L’últim torn va ser per Ilunion Tecnologia y Accessibilidad que va presentar el projecte DONO que te l’objectiu de construir ponts entre les organitzacions tecnològiques i les entitats socials amb la finalitat de contribuir a la transformació digital. A través d’aquest programa les organitzacions poden aconseguir recursos tecnologiques com Antivirus o eines d’ofimática a un preu més reduït. Per saber més sobre aquest projecte podeu visitar l’article “La teva entitat encara no aprofita les donacions i els descomptes en llicències? Coneix DONO!”

Antonio Llorente, president de la Plataforma del Tercer Sector de Madrid va tancar la jornada remarcant la importància “d’adoptar la tecnologia des del Tercer Sector com un recurs per augmentar en eficiència i en impacte”. Per part de la Taula del Tercer Sector volem agrair l’oportunitat de poder explicar la nostra experiència en el camp de la innovació i la digitalització i esperem que això esdevingui l’inici d’una etapa de col·laboració i intercanvi de coneixement per aconseguir un tercer sector social més fort i eficaç en el desenvolupament de la seva missió social.