Una delegació de federacions de la Taula visita el Barcelona Cibersecurity Congress

24 maig 2024

Temps de lectura < 1 minut

Diverses entitats membres de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han visitat aquesta setmana la zona expositiva del Barcelona Cibersecurity Congress per conèixer de primera mà les novetats d‘aquest àmbit així com fer una primera aproximació a la relació que pot tenir amb el tercer sector social.

La visita forma part del pla de treball conjunt establert entre m4Social, el projecte d’innovació digital de la Taula, i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, coorganitzadora de l’esdeveniment. La col·laboració es va iniciar fa uns mesos amb una visita a la seu de l’Agència i posteriorment amb la creació del grup específic de ciberseguretat de la Taula, on una vintena d’entitats estan analitzant la seva situació pel que fa aquestes qüestions.

Durant els propers mesos l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya farà un diagnòstic de l’estat de la seguretat a les entitats socials i presentarà una proposta de protecció que caldrà anar implementant en la mesura de les possibilitats i urgències de cadascuna d’elles.

Segons l’Estudi sobre l’estat de la digitalització al Tercer Sector, elaborat per la Taula el gener de 2022, un 78% de les entitats socials no disposa de pressupost destinat a la ciberseguretat. Per aquest motiu, des de la Taula i l’Agència de Ciberseguretat s’ha impulsat aquesta aliança per tal de conscienciar al sector d’aquesta necessitat.