Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

[SEMINARI] Optimitzant l’impacte social: la importància de les dades en el TSAS

13/12/2023 @ 10:00 - 12:00

Cartell del seminari d'EAPN

Dimecres 13 de desembre, EAPN-ES organitza el Seminari en línia Optimitzant l’impacte social: la importància de les dades en el Tercer Sector d’Acció Social (TSAS)”.

Bona part de les entitats del TSAS posseeixen informació pròpia sobre les característiques dels seus programes i usuaris, però, o bé no compten amb la capacitat tècnica per a ordenar-la i analitzar-la, o les seves mostres són petites, la qual cosa les fa no extrapolables al conjunt de la població. En aquest sentit, són poques les entitats que tenen capacitat per a realitzar recerques socials pròpies que orientin el rumb de la seva intervenció.

Davant la diversitat de sistemes de recollides de dades, des d’EAPN-ES es va proposar desenvolupar un projecte pilot que permetés avançar en la creacció d’una eina compartida que pugui respondre a aquestes necessitats. Així, es va crear l’eina en línia –Sistema de Recollida de Dades AUNA-, amb la vocació de dotar d’instruments que permetin desenvolupar programes d’intervenció social basats en el coneixement compartit i en informació rellevant a la qual no podrien accedir a través d’altres mecanismes.

Aquest Seminari pretén promoure una reflexió entorn de la necessitat que tenen les organitzacions del Tercer Sector de sistematitzar els seus processos de recollida de dades, i sobre la utilitat i potencialitat que hi ha darrere d’una bona explotació i anàlisi d’aquestes dades.

Consulta el programa.
La inscripció prèvia és imprescindible.