Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials

2/11/2023 @ 16:00 - 19:00

Sessió 5 | Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials

La intel·ligència artificial està en el seu moment màxim de popularitat mediàtica i ús. S’utilitza a les redaccions de grans mitjans. S’aplica a les oficines per redactar subvencions. Es fa servir a l’administració per determinar sol·licituds d’ajudes socials. Ens acompanya a casa i ens suggereix quina sèrie ens pot agradar. I al carrer, detecta qui pot estar pertorbant una teòrica pau pública. Però com funciona realment el processament de dades? Com arriba a aquests resultats? I com aprèn dels resultats incorrectes?

El Canòdrom, amb el col·lectiu Estampa, organitza una sessió teòrico-pràctica sota el títol ‘Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials’. L’objectiu és aproximar-se al funcionament dels models d’IA i reflexionar sobre diverses qüestions: com s’arriba a automatitzar la generació de textos i imatges? En què es basen per identificar què hi ha a una imatge? Quines són les implicacions mediambientals i polítiques de l’actual model d’IA?

El Canòdrom posa en pràctica i continua les reflexions que es van generar en el marc del cicle IA, Drets i Democràcia sobre les potencialitats i les limitacions de la intel·ligència artificial.

La inscripció prèvia és imprescindible.