Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació de l’estudi “La tecnologia com a eina de connexió social”

1 juliol @ 11:00 - 12:30

Gratuït
La tecnología como herramienta de conexión social

Aquesta jornada buscarà entendre el paper de la tecnologia com a eina de connexió social, aportant una mirada analítica a les oportunitats i barreres que ofereix i reflexionant sobre la seva capacitat d’impacte en l’aparició i la prevenció del sentiment de soledat no desitjada.

L’esdeveniment començarà amb la benvinguda institucional del Sr. José Luis Escrivá, ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a Espanya, acompanyat pel Sr. Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE. Comptarem amb la presència de la Sra. Matilde Fernández, presidenta de l’Observatori SoledadES, Sr. Juan Miguel Márquez, subdirector de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat, i, de la Sra. Joy González, consultora de Fresno, the right link que compartirà els principals descobriments a la llum del dit estudi.

La jornada s’emmarca en lEstudi sobre Joventut i soledat no desitjada a Espanya, presentat el febrer del 2024. En el qual es va comprovar que, malgrat el fort efecte de la digitalització en la forma de relacionar-se de la societat, especialment entre les persones joves, no s’observa una correlació entre la freqüència d’ús de les xarxes socials i el sentiment de soledat. En canvi, les relacions socials presencials sí que són més freqüents entre joves que no pateixen soledat que aquells que sí que la senten, especialment les relacions d’amistat. És a dir, la soledat no desitjada no ve propiciada per les relacions en línia, sinó per la desaparició de les relacions presencials.

L’acte es podrà seguir en línia fent la inscripció a través del següent formulari d’inscripció.