Sensorització Habitatges

Temps de lectura < 1 minut

Cellnex Telecom i quatre fundacions integrades a la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social, van signar un conveni de col.laboració per dur a terme un projecte en l’àmbit de l’habitatge social, a través de l’aplicació de les tecnologies de sensorització i connectivitat vinculades a l’Internet de les Coses (IoT).

Mitjançant aquest acord de col.laboració, l’operador de serveis i infraestuctures de telecomunicacions equiparà 6 habitatges, destinats a col.lectius en risc d’exclusió social, amb diversos sensors que permetran recollir i monitoritzar dades fonamentalment pel què fa als consums i a l’eficiència energètica en aquestes llars, també la detecció de temperatures i altres indicadors que facilitin el tutelatge d’aquestes llars “connectades”.

Cellnex també configurarà per a les fundacions que gestionen aquests habitatges la plataforma d’IoT necessària per a l’emmagatzematge i monitorització de les dades a distància, així com el quadre de comandament a partir del qual es podrà tractar la informació i generar indicadors.

Mitjançant els sensors -i aquesta plataforma IoT-, les entitats podran anticipar qualsevol situació anòmala o bé de risc, optimitzar l’ús dels recursos i prendre decisions de possibles actuacions en funció dels paràmetres obtinguts.

Les quatre fundacions que participen en aquest projecte pilot són la Fundació Família i Benestar Social, la Fundació Iniciativa Social, la Fundació Privada Hàbitat 3  i la Fundació Privada Foment de l’Habitatge Social. Totes quatre estan integrades a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.